Μετά από παιχνίδι-θρίλερ ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 75-73 συνεχίζοντας με νίκες στην Basket League. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -12 αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους.

Ετσι κρίθηκε
Η Κηφισιά αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι, κυρίως γιατί αντιπαρέταξε σκληράδα στη σκληράδα του Ολυμπιακού. Ο Γλυνιαδάκης τελείωσε όλες σχεδόν τις μπάλες που πήρε κατά το πρώτο ημίχρονο ενώ στην άμυνα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν είχαν πρόβλημα στο σετ παιχνίδι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός πέρασε ελάχιστες φορές μπροστά και αυτές ήταν στο διάστημα κατά το οποίο ο Σφαιρόπουλος έδωσε εντολή στους παίκτες του να πιέσουν πολύ ψηλά στο γήπεδο. Το 20-22 και το 26-28 όμως κάθε άλλο παρά τρόμαξαν την Κηφισιά που αφού πέρασε και πάλι με 3 (32-29) έκλεισε το ημίχρονο στα ίσια (34-34). Τον Ολυμπιακό σ' αυτό το διάστημα κράτησαν κυρίως οι Στρόμπερι και Παπαπέτρου.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου τα πράγματα διαφοροποίησε η ραγδαία άνοδος στην απόδοση του Γιώργου Πρίντεζη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε συνεχώς και βρίσκοντας συμπαράσταση στο πρόσωπο του Μάντζαρη οδήγησε την ομάδα του σε προβάδισμα έξι πόντων (44-50, 50-56) το οποίο για τα δεδομένα αυτής της αναμέτρησης ήταν υπολογίσιμο.
Με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την προσπάθειά του με συνέπεια στην άμυνα, το χάντικαπ έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους (52-62) και αργότερα στους 12 αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Η Κηφισιά βρήκε τυην απαραίτητη ενέργεια (αλλά και την ψυχολογία) να επανέλθει δριμύτερη στη διεκδίκηση της νίκης αφού στο 37' ο Γκίκας μείωσε στον πόντο (67-68) και ένα λεπτό αργότερα ο Λόουρι ισοφάρισε (69-69). Ο Αμερικανός συνέχισε το κρεσέντο του και στις επόμενες επιθέσεις μέχρι να διαμορφώσει (μόνος του) το 73-72 στα 38 δευτερόλεπτα.
Μετά το λέι απ του Χάκετ για το 73-74, ο Λόουρι προτίμησε την πάσα στον Γλυνιαδάκη, ο Χανιώτης σέντερ όμως (με υποψία φάουλ από τον Παπαπέτρου) δεν τελείωσε τη φάση. Ο Χάκετ έβαλε μία βολή και στο τέλος ο Λόουρι αστόχησε σε μακρινό τρίποντο για να γείρει η πλάστιγγα οριστικά στο μέρος του Ολυμπιακού.
Tα δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75
Κηφισιά: Λόουερι 15, Στίγκερς 2, Κασελάκης 3, Χογκ 12, Γλυνιαδάκης 18, Ελ-Αμίν 10 (2), Γκίκας 6 (2), Σταμάτης, Χρυσικόπουλος 4, Σμιθ 3.
Ολυμπιακός: Παπαπέτρου 8, Στρόμπερι 11, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 7 (1), Τζέιμς 6, Χάντερ 6, Τσαϊρέλης 10, Χάκετ 11 (1), Αθηναίου.

Ο άνθρωπος του αγώνα
Ο Χάκετ έκανε σπουδαία δουλειά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος δε πήρε και την ευθύνη πάνω του και έβαλε τους τρεις τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού στο ματς. Είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 26 λεπτά.

Το φύλλο αγώνα
Ο Ολυμπιακός τα... είδε όλα γιατί πίστεψε ότι στο +12 το παιχνίδι είχε κριθεί. Ο Λόουρι όμως είχε διαφορετική άποψη και λίγο έλειψε να ανάψει μεγάλες φωτιές στους "ερυθρόλευκους" στο τέλος. Το θετικό για τον πρωταθλητή είναι ότι στο τέλος συσπειρώθηκε, έβγαλε εγωισμό και πήρε με το μέρος του στις λεπτομέρειες.


Το στατιστικό του αγώνα

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.